鮑魚汽鍋湯$28 / 盅 好味指數:9/10燉湯🥣好鮮甜好足料,入邊有成隻鮑魚仲有🐔雞件,瘦肉,花膠,桃膠,紅棗等等。味道好清甜,一啲都唔覺得有落味精😌,而且用氣鍋裝住非常夠熱♨️,一人一盅絕對唔過分。蒜蓉蒸開邊蝦$98好味指數:8/10擺盤幾靚,而且咬落去蝦🦐肉彈牙,一啲都唔會梅,食得出係新鮮蝦,調味料亦都好足夠勁多🧄蒜蓉,仲有啲炸蒜喺面,脆卜卜增加😬口感,底部仲鋪滿左粉絲,溝埋豉油💦熟油食好惹味。金銀蛋浸莧菜$108好味指數:6/10好耐冇食金銀蛋莧菜,其實味道清甜唔會過鹹,亦都有好多肉碎,🥚鹹蛋,皮蛋喺面,可惜🥬莧菜唔係當做季節,所以偏老咗少少🤏🏽,所以口感唔夠幼嫩,比較粗糙。好耐冇去過酒樓食飯,自從疫情放寬咗,口罩令😷解除咗之後,度度都好多人,而酒樓成日都會推出一啲優惠for晚市,其實呢間酒樓星期一至五夜晚都有💰一蚊一隻雞🐔嘅promotion。可惜我哋今日下晝已經食咗炸雞,所以冇叫到,但係見到每枱都會叫,隻隻都好大隻同埋炸🔥得好靚,下次一定要試吓。
鮑魚汽鍋湯
$28 / 盅