餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

為推動全港減鹽減糖新飲食文化及新生活態度,食物及衞生局、降低食物中鹽和糖委員會及食物環境衞生署食物安全中心推出了《少鹽、少糖、少 • 確幸》餐飲聯盟,參與食肆會提供少鹽少糖選項予顧客,部份更會提供特定減鹽減糖菜式。參與減鹽減糖食肆會獲發計劃標誌,以供張貼於店舖內,供顧客識別。詳情可在此瀏覽:https://rssless.hk

2017-05-09 966 瀏覽
入圍米芝蓮既點心當然要試試,應該好多人都知最出名戈間系深水埗,而我既第1次就比左北角呢間;人流都算多,亦見到有啲外國人系度食。添好運既style比較港式都系有蝦餃燒賣等等,我本身都幾中意食蘿蔔糕,蘿蔔糕系煎出黎,有3件,入面有臘肉,軟硬度適中,糕身偏厚所以咬落有飽肚既感覺鳳爪排骨飯相信都系香港人到酒樓/ 點心店多數會叫既野食,排骨既數量比鳳爪多,鳳爪易吮亦濃味,排骨同飯則比較油。酥皮叉燒包系新興既包類,當然要達至最好既層次系外脆內軟,而呢度既酥皮叉燒包都算做到呢個效果,口感略似菠蘿包既外皮,裡面叉燒既份量亦充足。
添好運既style比較港式都系有蝦餃燒賣等等,
煎臘味蘿蔔糕

鳳爪排骨飯