餐廳: 元気寿司
資訊:

2020-01-02 564 瀏覽
今日好想食日本壽司,所以特登嚟到元氣。好多人排隊,拎左飛之後呢,好彩佢有一個打電話嘅服務,讓我們可以等到。一坐低,就用手機掃描QR code落單。首先,為咗醫飽個肚,叫咗兩個拉麵:一個係極太麵,有半隻雞蛋,係溫泉蛋嚟嘅。有幾條筍做配菜,仲有兩片薄嘅豬肉。豬肉唔係太肥,唔係太瘦,肉質鮮甜。無湯底,但係碗底部有醬汁。另外一個係北海道蝦湯底嘅拉麵,蝦味濃郁。之後,叫咗鰻魚手卷。鰻魚好大塊,好抵啊。之後,再叫咗兩碟火焰三文魚。上面有芝士,再用火槍燒過,令三文魚更惹味。仲叫咗一碟甜蝦蟹膏軍艦壽司。第一次食蟹膏,味道甜甜地,好好味。食完覺得好滿足,好飽啊!好抵食呀!之後一定會推介朋友嚟食!

另外一個係北海道蝦湯底嘅拉麵,蝦味濃郁。

之後,叫咗鰻魚手卷。鰻魚好大塊,好抵啊。

食完覺得好滿足,好飽啊!好抵食呀!之後一定會推介朋友嚟食!
北海道蝦豬肉拉麵
極太麵
鰻魚手卷
火焰三文魚、甜蝦蟹膏軍艦壽司
北海道蝦豬肉拉麵
  • 火焰三文魚壽司