2023-11-03 121 瀏覽
今日放工去左旺角搵嘢食,心郁郁想食日本嘢見到門口幾和風就揀咗呢間。入到去環境都寬躺,大部分座位都係卡位,坐得幾舒服。佈置亦都有心思,充滿日式元素,比人一種和式居酒屋嘅感覺。嗌嘢食前侍應會係枱面放壺水,幾貼心睇完Menu發現呢度有好多唔同嘅日式美食,有魚生有丼飯有拉麵,包羅萬有任君選擇!今次晚餐就一共嗌左4樣嘢,分別兩個主食、兩個燒物。主食方面,先黎一個特盛海鮮丼。醋飯質地不俗,海鮮就包括帶子、三文魚、赤蝦、玉子同三文魚籽,份量十足。隻赤蝦大大隻😆而各款刺身食落都有魚味尤其三文魚為最好。隨海鮮丼都附上味噌湯,個湯係有蘿蔔、豆腐、海帶,飲落好滿足。唔會話好鹹,味道啱啱好~另一個主食就叫左滑蛋親子丼, 份量有驚喜, 啲雞肉好多,飯亦多,十分足料,自問算大食都食得算飽!價錢方便非堂之抵,70蚊都唔洗。燒物方面就叫左一串鰻魚同明太子雞翼。鰻魚食落夠味、口感亦軟熟,同埋冇個啲刺人口嘅小刺。而且仲有啲沙律菜伴碟, 有肉又有菜。而明太子雞翼更加抵讚。外皮燒得幾好,外脆之餘都保留到肉汁。入面嘅明太子令到個雞翼再惹味啲,加上佢係去咗骨嘅,食落又好食又方便我呢啲懶人總括嚟講,我會話呢度係間性價比幾高嘅餐廳,
嗌嘢食前侍應會係枱面放壺水,幾貼心

今次晚餐就一共嗌左4樣嘢,分別兩個主食、兩個燒物。
特盛海鮮丼

滑蛋親子丼

蒲燒鰻魚串

明太子雞翼

總括嚟講,我會話呢度係間性價比幾高嘅餐廳,如果係旺角行街行到攰想抖下又心思思食日本野,呢間不失為好選擇~