2019-08-09 104 瀏覽
今日去尖沙咀陪朋友食lunch,經過堪富利士就比門口大大幅嘅中國風外牆吸引咗目光,之後果斷入去食!入面嘅裝修同大部分嘅中菜餐廳一樣,用咗唔少木雕同古式招牌做裝飾,仲放咗啲古色古香嘅屏風。用平版自助落單,有名有圖,環保又方便。尖沙咀泥講,呢度嘅lunch set 相當抵食,$68包例湯、主菜同白飯,仲配埋餐飲!好川回鍋肉主菜一大碟,分量充實,雖然配菜佔多,但質素亦唔錯,用咗辣椒同大蔥爆香食材,椰菜同回鍋肉夠哂入味,麻香味重。例湯係南瓜瘦肉湯,好有媽媽靚湯嘅感覺,飲到想encore!牛大力土茯苓龍骨強身湯朋友見我飲湯飲到咁開心,都唔執輸,叫返碗靚湯飲。除咗可以袪濕解毒,最重要係好飲,味道甘甜。蒜香雲耳作為前菜真係得彈,酸辣嘅雲耳好開胃,令人食唔停!麻辣牛腱麻辣醬配合大量香蔥、芝麻同炸蒜做調味,偏辣,好夠味,冇膻羶味。

用平版自助落單,有名有圖,環保又方便。

好川回鍋肉

牛大力土茯苓龍骨強身湯

蒜香雲耳
作為前菜真係得彈,酸辣嘅雲耳好開胃,令人食唔停!

麻辣牛腱