餐廳: 壹.01
資訊:

2022-04-28 126 瀏覽
打工仔恩物 抵食大份台灣料理🍱🧋-行去觀塘海濱公園前 食返個下午茶就最好啦😆😆見到餐廳做緊優惠 🔥⭐️2:30pm後入座 全單9折+飲品半價⭐️咁抵 即刻要等位入座😋😋 -🥭芒果魯肉飯 $58賣相好吸引 而且配料好豐富 放得好大方🥰👉🏻魯肉 酸菜 芒果肉粒 椰菜 魯肉肥瘦適中 味道岩岩好 唔會太鹹 芒果肉好甜😋 連埋芒果肉食 好清新 解膩一流👍🏻 特別喜歡啲魯肉汁份量適中 加埋酸菜 撈飯一流😋-🐷蜜汁排骨便當 $65研究左一陣 便當vs飯的分別🤣原來便當會多左 台灣腸&鵪鶉蛋🤠 真心想講🤩排骨份量真係好多 有足6大件排骨 (我覺得似豬扒多啲🙈)好多肉 唔會淨係得骨 食落甜甜地😋 -🍳邪惡蛋之戀🫔 芋泥肉鬆蛋餅$39其實我係為左蛋餅而來🤣🤩蛋餅煎到外脆內軟 第一次食到咁脆🤤內餡嘅芋泥好多🤩 而且甜度岩岩好✨🙈如果肉鬆再多啲 就更加咸香😋 不過咁樣食就更加食到芋泥的香味 後來先知原來呢度嘅芋泥係老闆一早整定 夠晒新鮮 👍🏻👍🏻-🧈牛肉汁煮風琴豆腐 $12 見到餐牌好少見 就叫左一串 有驚喜💥風琴豆腐比豆卜更加吸收晒啲牛肉汁 好夠味😋 口感好有咬口😍👍🏻 不過小心 索太多汁會太咸🤣🙈 -🧆台北夜

打工仔恩物 抵食大份台灣料理🍱🧋

🥛全手作芋頭鮮奶(中)$24
純粹而天然嘅味道✨
飲到好香嘅芋泥肉 一粒粒 好有口感
甜度適中 唔會太甜太淡
全手作芋頭鮮奶(中)

🧋古早奶茶(中)$15
奶及茶比例合適 有淡淡的茶甘香不帶苦澀味
小小心願💕如果有得加珍珠就好啦 🙈😆
古早奶茶(中)

🍽🍴 總結 🍽🍴
餐廳由幾位後生仔創業 疫境下創業 更加要支持💪🏼💪🏼 服務態度親民有禮
店內的食物賣相 擺盤都有心思👍🏻

蜜汁排骨便當
芋泥肉鬆蛋餅
牛肉汁煮風琴豆腐
台北夜市小食拼盤
全手作芋頭鮮奶(中)
古早奶茶(中)
  • 全手作芋頭鮮奶