2017-06-06
平時好少見朗豬爸爸做下午茶,今日好彩就到時間,要試下佢先。點左一個炸雞脾雪菜米餐,飲熱奶茶,老公點炸雞脾沙嗲牛肉通粉,飲熱華田,每個餐都係$26,好抵食,睇下好唔好味先。雪菜米,正!初頭諗住下午茶細細碗,點知都ok多喎!味道微微咸的清湯,因為雪菜都有d咸味,夏天食好開胃!米粉唔會索水浸淋,是爽口的,超鍾意!沙嗲牛肉湯通粉,牛肉的汁煮得濃味d, 撈落湯食剛好,牛肉質地用生粉乸得比較淋身,我覺得可以用少d生粉令質感好d 。通粉都不過不失,煮得夠淋但略嫌唔夠彈牙。主角炸雞脾,炸到脆卜卜,大大隻,好開心!食落香口,不過比較乾身,肉汁少d, 但味道咸淡適中,抵食!飲埋杯熱奶茶幫個下午茶畫上句號,好香茶味,喜歡較濃味的奶茶要來試!這裡用料足,味道也不過不失,值得街坊支持!