2020-12-28 886 瀏覽
朋友知道我好鍾意食日本嘢,佢話呢一間omakase Lunch只要六百零蚊,質素又好,所以就約咗我嚟食餐廳嘅設計雖然係走簡潔路線,但燈光好光猛,佢嘅擺設亦都好有日式傳統食omakase就梗係要坐壽司吧枱啦,每個位置都圍住師傅,可以望住師傅處理每一件食材,真係一件賞心樂事Lunch嘅壽司set有三款,價錢就三百幾蚊至六百幾蚊師傅亦會問定你有啲乜嘢食材你係唔食嘅,佢就會用另一樣食材代替以下幾款係我食咗覺得好好味嘅推介帶子:呢個帶子同平時喺餐廳生食嘅食法有啲唔同,帶子係微微火炙過嘅,用紫菜夾住食,帶子嘅味道鮮甜海膽:呢款師傅話係拍賣級嘅海膽,食落真係好唔同,食落勁鮮甜,完全冇腥味醬油漬赤身:呢件壽司嘅重點係佢嘅醬汁,呢種嘅醬汁未配落壽司,做到鹹淡適中剝皮魚+魚肝醬:魚肝醬味道好特別,未食過嘅真係值得一試松葉蟹+蟹膏:呢個將松葉蟹嘅蟹肉混合埋蟹膏,一隻蟹嘅鮮味就混合晒喺呢個食材入面大拖羅:呢舊真係唔使講,超級肥美,一咬落去啲魚油浸晒出嚟,超想食多舊呢個價錢食到咁高質嘅日本食材,真係咩都抵返晒

Lunch嘅壽司set有三款,價錢就三百幾蚊至六百幾蚊

以下幾款係我食咗覺得好好味嘅推介

剝皮魚+魚肝醬:魚肝醬味道好特別,未食過嘅真係值得一試

呢個價錢食到咁高質嘅日本食材,真係咩都抵返晒

2020-12-28