2019-07-03 156 瀏覽
午餐想食下新野,所以行去左新蒲崗,行過見到有泰式野食,見店內都有唔少食客,所以我就去入幫親下。  店內面積比較_,所以都坐得比較細,不過都是快食個午餐,都冇咩所謂。見同桌的人都食炒野多,但今日想食得清D所以就叫左個泰式海南雞飯。  呢到既餐$42包埋飲品,凍飲就加多$2,都有特飲可以加錢。店內人手都足夠,而且快得來都有禮貌。今次食既泰式海南雞飯,等就等左都快10分鐘,比想像中有D耐,似乎食湯麵既餐會比較快有得食。   泰式海南雞飯既飯量好大,多個一碗。雞肉份量就一般,不過就一D配菜都冇,所以就真係得雞同埋飯。雞都好滑,配有2個醬汁,如果唔點就會冇咩味。午餐來講都是足夠既,不過如果想食既種類想多D,就要加D錢加小食或菜。

泰式海南雞飯

2019-07-02