餐廳: 喜記蟹將軍
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-12-20 23 瀏覽
近日朋友從澳洲回來, 知她比較喜歡食中菜同海鮮, 上網search 到尖沙咀美麗華喜記蟹將軍口碑唔錯, 係openrice訂購仲有折扣, 一於去大吃一餐!餐廳地方光鮮企理。我哋四人買咗個以優惠價 HK$1228嘅套餐 (原價要$2033), 真係平咗好多!手拍青瓜拌陳醋木耳: 酸酸辣辣, 口感香脆, 先開開胃。螺頭燉雞腳湯: 非常足料, 有雞腳螺頭、松茸等, 味道鮮甜, 滋陰養顏!椒鹽雙拼(鮮魷、九肚魚): 鮮魷炸得夠酥化, 九肚魚表皮酥脆可口, 嫩滑中帶口感, 兩者炸得夠乾身, 加上蒜粒, 十分惹味!招牌避風塘炒辣蟹(一隻): 辣度可自由選擇, 我哋選擇微辣, 超大隻蟹, 配料炸得金黃, 連同蟹炒成一大碟, 肉質鮮甜肉嫩, 夠鑊氣又入味, 配埋炸蒜一齊食, 大滿足!妙齡乳鴿兩隻: 外型結實飽滿, 皮炸得相當香脆且不油膩, 肉質夠嫩滑, 可見火喉控制得宜。鮮茄濃湯泡田園蔬菜: 材料豐富, 混合新鮮蕃茄、白菜、芹菜和多種菇類, 味道鮮甜清爽。招牌蟹油炒麵: 麵炒得夠爽身又彈牙, 蟹油雖然被麵吸收但都不會油膩, 連蔥同芽菜都爆得好香, 味道幽香而微辣!最後仲有蕃薯糖水, 蕃薯林甜, 配上帶

餐廳地方光鮮企理。

手拍青瓜拌陳醋木耳: 酸酸辣辣, 口感香脆, 先開開胃。
手拍青瓜拌陳醋木耳

螺頭燉雞腳湯

椒鹽雙拼

招牌避風塘炒辣蟹

妙齡乳鴿兩隻

鮮茄濃湯泡田園蔬菜

招牌蟹油炒麵

最後仲有蕃薯糖水, 蕃薯林甜, 配上帶薑味糖水濃郁芳香。
2023-12-13
手拍青瓜拌陳醋木耳