2017-05-25 607 瀏覽
上星期一來到荃灣搵食,先發現地鐵站附近開咗間Hungry Korean。店鋪位置雖有點隱蔽,但都唔難搵。之前已試過幾間唔同分店,但尼間係第一間我遇到有做二人餐嘅分店。一入坐,老闆就推薦二人餐,大概記得價錢係138?睇埋張點餐紙,好似又幾多嘢食,所以即刻決定咗。兩碗魚片湯,我以為真係有啲韓國魚片。結果來到只係湯🤦🏻‍♀️失望到連相都唔記得咗影。前菜薯仔沙律&泡菜。見到老闆娘係雪槽拎出來,所以都唔會期望有幾“新鮮”。擺咗一陣先,去一去啲“雪”先食,其實沙律味道都唔差。泡菜都正常,反正唔會係自家制。小食泡菜餃,實際係有三粒🤣食咗先記得影相。熱辣辣炸出來,好味又熱氣豆腐湯,夠曬辣。唔知係自己食得重味?但我覺得辣味掩蓋咗其他味。不過男友就覺得豆腐湯好過佢個碟泡菜豆腐。尼點我都十分認同🙈唔知咩原因,等咗好耐(追單先來),最後先上嘅泡菜豬肉豆腐。人哋後來嘅其他枱,都就來食曬走人🤦🏻‍♀️。最後上,味道都比較失望。泡菜豬肉本應係送飯嘅佳餚,韓國泡菜應該係有辣有酸,但尼道餸甜味蓋過一切。結果我哋食咗幾啖就放棄咗。😔百幾蚊可以食到有湯、前菜、主菜再加飲品嘅二人餐,其實係幾抵。不過咁多間Hungry, 始終尖沙

前菜

炸泡菜餃子

海鮮豆腐鍋

泡菜豬肉豆腐

百幾蚊可以食到有湯、前菜、主菜再加飲品嘅二人餐,其實係幾抵。不過咁多間Hungry, 始終尖沙咀個間最好食。另外尼一間俾我嘅感覺更似家庭式經營。唔知係咪好似7-11咁franchise型式🤔
2017-05-15