2023-12-12 19 瀏覽
平時好鍾意食燒烤,貪口痕一串串好好食!今日經過荃灣見到新開嘅串燒店,全部係即叫即整,非常之新鮮,遠處就聞到香噴噴嘅燒烤味,令我忍唔住走去幫襯吓!價格方面其實都超級抵,我只係用咗$100就買咗好幾款嘅串燒!俾我想像中好食又驚喜,而佢嘅燒汁都特別處理,調味適中又唔會太過搶😍我就叫咗以下幾款串燒:⭐️雞軟骨雞軟骨燒得好香脆,永遠都唔會厭嘅口感😂雖然明知佢係骨,但就係忍唔住會想食佢!⭐️京蔥雞肉串京蔥雞肉係當中嘅出色之作,本身呢個配搭都唔會輸,而且佢用嘅勁蔥味道已經好香,加上雞肉同佢嘅烤汁,簡直係絕配⭐️洋蔥五花腩肉串我鍾意佢五花腩肉肥瘦適中,再加上洋蔥嘅味道中和左嘅肥膩口感。⭐️金菇肥牛卷串金菇肥牛卷又係一個永遠唔會輸嘅配搭,再加上金菇吸晒佢嘅燒烤汁,令到成個串燒更加惹味😜⭐️芝士竹輪魚蛋芝士竹輪一咬落去就爆晒汁,而且魚蛋本身個口感都好彈牙!

我就叫咗以下幾款串燒:

⭐️雞軟骨

⭐️京蔥雞肉串

⭐️洋蔥五花腩肉串

⭐️金菇肥牛卷串

⭐️芝士竹輪魚蛋
芝士竹輪一咬落去就爆晒汁,而且魚蛋本身個口感都好彈牙!