好少食到一間餐廳係由頭盤到甜品都令我滿意~!其實經過M3好多次,但今日終於都的起心肝去食,等位唔算耐唔洗10十分鐘已經有位兩個人叫左個前菜加幾個主菜加多兩個甜品,兩個人飽到差少少獲利回吐前菜:連麵包都自家制煙三文魚凱撒沙律主菜: 白酒忌廉汁藍青口本人極力推介,事關本人未食過仲保留到海水味、咁滑、無渣嘅藍青口真係好食,有驚喜 四式芝士薄餅有金文畢芝士、水牛芝士、車打芝士、藍芝士,我鐘意佢外皮「脆薄易碎」、材料簡單但口感複雜,可以做到好好嘅層次感 香辣蒜片大蝦意粉第一個感覺「fusion菜式」有濃厚嘅東南亞氣息 烤加拿大豬鞍配墨西哥汁點菜時職員問我:如果妳七成熟最好食,但由於係豬肉你地會怕生嗎?我話我信你就七成上菜時一切開,好接近七成,火候控制得好準確,嫩滑、肉汁鮮甜唔黐牙廚師盡顯功架 意式雲哩拿奶凍配雜莓醬雲哩拿世界上最昂貴香料之一,哩道甜品用嘅唔係雲哩拿香精而係真正嘅雲哩拿籽,如果咬中雲哩拿籽會有爆破感,過癮~! 巴伐洛娃蛋白餅食到哩道甜品我完全感覺到廚師同我用食物交流緊,唔單止擺盤、配搭、味道都好好~!蛋白餅為基底,中間係芒果雪糕,跟住就係忌
好少食到一間餐廳係由頭盤到甜品都令我滿意~!

前菜:

烤加拿大豬鞍配墨西哥汁
我話我信你就七成
意式雲哩拿奶凍配雜莓醬
巴伐洛娃蛋白餅
蛋白餅為基底,中間係芒果雪糕,跟住就係忌廉加生果,再加上醒胃嘅熱情果醬
哩道甜品好講速度技巧,值得推介~!

題外話/補充資料: 廚師火候控制得好準確,盡顯功架 好唔錯嘅一間餐廳,食物好有水準 好食~!
2015-06-30
10 分鐘 (堂食)