2018-04-22 725 瀏覽
呢間餐廳唔算好大,得十個座位左右,但係Tiffany Blue既牆色,再加埋外國風既佈置,感覺都幾靚,係度打返個卡都唔錯😎當然,呢度既食物都吸引,好多可以拉芝,岩曬芝士控,奶昔亦都出色🤗👁‍🗨 Mushroom Grilled Cheese(7.5/10)💲58即整即食好脆身,雖然感覺頗熱氣 (我個喉嚨弱到即刻出事之後病左成個禮拜🤦🏻‍♀️),不過都唔好擺太耐,硬身韌身唔好食😵對比起Classic Grilled Cheese,呢個比較多層次,口感較為豐富,除左可以拉絲既芝士,仲有粒粒蘑菇🍄略嫌中心偏鹹左少少,但係好味既😍👁‍🗨 Classic Grilled Cheese(7/10)💲38相片為趕時間失敗之作,純碎比大家睇內餡,呢個經典版都係脆身,帶有焦香味,但相對之下入面就得芝士,感覺較為單調🧀順帶一提,每一份其實都大,同埋芝士本身漏,兩個人分一份再叫野飲會無咁飽濟😛👁‍🗨 Banana Chocolate Pancake(7/10)💲48呢個有單邊燒左焦糖上去既香蕉,加左滑身忌廉既三塊班戟,再淋埋焦糖同埋朱古力醬,同埋灑上杏仁片,就咁睇都夠曬邪惡🥞焦糖同朱古力一向都匹配,但就要預左

Mushroom Grilled Cheese

Classic Grilled Cheese

Banana Chocolate Pancake

呢個有單邊燒左焦糖上去既香蕉,加左滑身忌廉既三塊班戟,再淋埋焦糖同埋朱古力醬,同埋灑上杏仁片,就咁睇都夠曬邪惡🥞焦糖同朱古力一向都匹配,但就要預左有一定既甜度,而呢度既班戟偏向薄身軟熟,因為個人唔鍾意太厚實既,呢個都幾合我口味😳

👁‍🗨 Mixed Berries Milkshake(7.5/10)💲42(12Oz)
Mixed Berries Milkshake  (12Oz)

呢個奶昔幾有質素,飲落口感幼滑,個莓味幾香濃,甜甜地少清新,完全無藥水味,亦都唔係快餐店好奶味果種🥤朋友飲Baileys Coffee Milkshake都好出色,微微既Baileys味,仲帶有咖啡豆碎粒,幾唔錯☕️

🔛 整體評分(7.5/10)
Mushroom Grilled Cheese