2017-07-05 957 瀏覽
外婆住慈雲山,方便老人家行動選擇去慈雲山中心,知道入面有二間洒樓,我特別鍾意呢間,因為佢地有海鮮及燒味特價,這裏出名是燒鵝,我地食過幾次,真係好味,不過外婆牙齒唔好,今次叫了燒雞,因為佢又鍾意吃開口嘢,皮脆肉嫩,味道恰到好處,因為好多時燒雞會過咸。我鍾意呢道吃海鮮,都算便宜,部分又可以二件起叫,好似今次吃蒜蓉粉絲蒸元貝4個人每人一件,又例如龍蝦伊麵、百零蚊有找,我都食過,真係齊一隻龍蝦,抵食指數極高,價錢平又好味,確是難找。唯一今次要劣評是咕嚕排骨,完全唔入味,我諗主要是醬汁太少,兜唔入味。勝瓜魚鬆,簡單好味。這裏地方夠大,人流極小,服務員又夠多,現在酒樓最普遍是服務員不足,叫人要罰舉手。
2017-07-04