餐廳: 寬巷子
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
寬巷子係來自台灣既火鍋黎,台灣既火鍋一向出名好食。首先一入門口已經覺得個裝修好有感覺,好復古好靚,好似去左台灣既一條小巷咁,門口呢對寫住「寬巷子」既門已經係一個打卡影相既好位置。坐低之後望住呢個維港靚景就更有feel了,未開始食望住個景都覺得滿足到不得了。貢布豬肚湯+養生白鳳湯兩款湯底都好養生好有味。豬肚湯好濃胡椒味,有d辣,而白鳳湯就似屋企煲既養生湯,入面好足料有黑雞有花膠,係養生健康既首選。大腸頭+牛腱 熟食,牛腱煙韌好入味,大腸頭爽滑開胃。玫瑰松板呢款玫瑰松板係包裝到好似玫瑰咁既豬肉黎,旁邊有洋蔥裝住既蛋,落火鍋之前將d蛋不落玫瑰到,擺落火鍋食。雖然上菜時擺得好靚,但一落鍋其實d豬肉都會散開,但係散開左並唔影響味道呢款日本松板既味道,加左蛋漿既松板比普通松板更滑,非常好食。菠菠糖外表好特別既既一味菜式,用竹支插住,其實係菜葉包住腐皮卷,放落湯底到滾一滾,吸曬湯汁特別好味。花團錦簇好似藝術品咁既雜菜盤,入面有各式雜菜,配埋後面既海景,靚到唔捨得食。酒香糖葫蘆睇外表以為係冰糖葫蘆,但其實係以麥芽糖、火龍果汁製成既外皮包住蝦同豬用組成既一味餸。第一啖咬落去外面係煙煙韌韌咁,咬第二啖咬到

貢布豬肚湯+養生白鳳湯

大腸頭+牛腱
熟食,牛腱煙韌好入味,大腸頭爽滑開胃。

玫瑰松板

菠菠糖

花團錦簇

酒香糖葫蘆
睇外表以為係冰糖葫蘆,但其實係以麥芽糖、火龍果汁製成既外皮包住蝦同豬用組成既一味餸。第一啖咬落去外面係煙煙韌韌咁,咬第二啖咬到入面豬肉同蝦肉口感就變得好彈牙,好似食肉丸咁。

白菜豬肉餃
呢隻豬肉餃既神奇之處係擺係鍋到好耐都唔會散開,豬肉爽滑配白菜十分之好味。

好滿足的一餐,寬巷子既食物除左靚同特別之外,職員亦十分親切,每味菜都會向客人介紹點食。美味精緻既食物、豪華既裝修再加上美麗既景色,呢一餐係視覺與美覺既極致享受!