2022-06-19 126 瀏覽
之前去開新蒲崗,發現呢間好少女風好打卡able既餐廳,服務好,擺盤靚,環境都好舒服,幾適合三五知己傾計影相~餐廳做緊優惠,假日都有lunch set,但餐湯比較普通,無咩味,咁唔特別介紹啦🦦但主菜同環境搭夠,overall黎講幾出色!🧡煙三文魚明太子扁意粉 $90雖然煙三文魚無menu上面張相咁捲成花花,但擺盤都算幾靚,面頭仲有塊蒜蓉包,望落都覺得好豐富😍食落味道都唔錯,因為影左一陣相,所以明太子cream已經有少少乾(但呢個係我責任😂😂),但食落味道非常唔錯!明太子同cream個比例調較得好好,意粉都有咬口👍🏻蒜蓉包留到最後先食,但都出奇地幾脆口,同真係幾大塊~🧡蛋麵拌蟹肉蝦仁辣椒蒜泥及杬油 $68呢個相對上無明太子意粉咁好食,但都唔差~蛋麵本身以為會係粗意粉嗰款,但上菜既時候先發現係比較幼身,似平時食雲吞麵嗰d幼麵,蛋味就唔係話太食得出,可能係蒜味蓋過左~蟹肉比較少,唔太食到有,調味偏鹹,蒜泥好多,如果唔太鍾意食蒜既朋友可能可以考慮其他菜式🫠最後有一個小小既加分位,就係店員好細心。本身唔係坐卡位,朋友望一望後面啱啱走嗰張二人檯,店員留意到即刻問我地係咪想影相,話可以幫手調位,非常熱

但主菜同環境搭夠,overall黎講幾出色!

🧡煙三文魚明太子扁意粉 $90

蒜蓉包留到最後先食,但都出奇地幾脆口,同真係幾大塊~

🧡蛋麵拌蟹肉蝦仁辣椒蒜泥及杬油 $68
呢個相對上無明太子意粉咁好食,但都唔差~

最後有一個小小既加分位,就係店員好細心。本身唔係坐卡位,朋友望一望後面啱啱走嗰張二人檯,店員留意到即刻問我地係咪想影相,話可以幫手調位,非常熱心👍🏻

味道:8/10
性價比:7/10