入夜到差唔多睇煙花時間,聞到大街市集有好香嘅窩夫餅味,本來想買個窩夫食嘅。但排隊嗰陣見到有聖誕特色冬甩,仲要係我鍾意食嘅日式波提冬甩,就決定改食臨近聖誕先有嘅特色冬甩。冬甩有黑色同粉紅色,我就要咗粉紅色。上面有聖誕造型嘅小朱古力同糖裝飾。設計吸引💕之於味道就……我都未食過咁硬又冇味嘅波提冬甩😅我估佢可能已經雪咗好耐。波提冬甩加咗糯米粉,口感應比一般冬甩軟糯,但呢個比我喺出面一般麵包舖食到嘅普通冬甩仲要硬。我要用力先咬到一啖,上面啲聖誕裝飾已跌哂落嚟。大街市集買完食物,後面有啲露天cafe位可以坐。如果不計食物質素,環境係好唔錯嘅。特別係夜晚同宜家呢啲臨近聖誕節時間。坐位係露天花園式設計,配合賣相唔錯嘅甜品打卡一流。除咗預先雪住嘅甜品外,仲有賣熱盤同新鮮做嘅窩夫,相信味道應該會好啲。
之於味道就……我都未食過咁硬又冇味嘅波提冬甩😅
我要用力先咬到一啖,上面啲聖誕裝飾已跌哂落嚟。
聖誕甜甜圈-粉紅色
大街市集買完食物,後面有啲露天cafe位可以坐。
坐位係露天花園式設計,配合賣相唔錯嘅甜品打卡一流。
2023-12-02
$50 (宵夜)