2021-11-29 1870 瀏覽
身為麻辣愛好者,今次黎到麻辣風雲踏踏點🌶!上到一樓就聞到一陣陣辣味傳入我的鼻,呢到座位寬敞,坐得舒服!裝修仲好有古典風味🤫!-🐟酸菜魚$268食川菜必食一定係酸菜魚🐟!今次叫左BB辣,食之前試試啖湯先,完全收貨呀!湯底唔會太酸,嗆口既味岩岩好,仲要小小麻辣留係唇舌!入面大量配菜:萵荀、芽菜、寬粉、豆卜、菇🍄!最重要好多酸菜😍😍!薄切既魚片好滑,仲要無骨!酸菜魚最緊要配菜,吸哂D湯汁,寬粉煙煙韌韌好正!🔥炸饅頭$58/6件一上菜wow!好有氣勢既炸饅頭!諸葛亮揸旗既大船,仲要有乾冰上菜D煙霧飄出黎,簡直增加左呢6️⃣件炸饅頭既吸引程度💥💥。金黃色既炸饅頭炸到外脆內軟,加埋煉奶實在太滿足了!🥬手撕包菜$88呢款菜式係我每次食川菜都會點既,食下菜好似無咁有罪惡感🤫。呢個手撕菜少許爽口,可用以解膩之用👍🏻🦀️蟹粉粉皮$128季節限定既蟹粉粉皮🦀,入面有小量蟹肉!撈勻左之後每個粉皮都沾上蟹黃,仲有小小白色既公蟹蟹膏😍!可以輕微過過大閘蟹口引🤣🐔藥膳雞腳$8.8食滿3️⃣0️⃣0️⃣蚊加以勁優惠價試試呢個雞腳!勁有驚喜呢個雞腳🐓,中意藥膳味既人一定要試!雞腳十分入味,仲要炆到好淋,入口啜兩下就散,加上d骨膠原黏住個
🐟酸菜魚$268

🔥炸饅頭$58/6件

🥬手撕包菜$88

🦀️蟹粉粉皮$128

🐔藥膳雞腳$8.8
食滿3️⃣0️⃣0️⃣蚊加以勁優惠價試試呢個雞腳!勁有驚喜呢個雞腳🐓,中意藥膳味既人一定要試!雞腳十分入味,仲要炆到好淋,入口啜兩下就散,加上d骨膠原黏住個口👍🏻👍🏻😋!

🌼菊花蜜$48/埕
用呢隻杯飲野好有風味🤣,意外地呢個菊花蜜唔會死甜,有陣好清既菊花味!
  • 酸菜魚
  • 炸饅頭