2024-02-29 191 瀏覽
今日放工就同男朋友喺荔枝角附近行吓,行到肚餓於是就睇下附近有啲咩好食。億利工業中心喺出名係唔同餐廳嘅集中地,今次我哋就揀咗一間西餐去試試。去到門口,就覺得好適合女仔黎打卡影相。門口裝修有歐陸風格,亦都擺放咗一啲乾花擺設,好有心思同幾靚。 入到去,空間都大,裝修繼續保持少女心同浪漫風,好啱一班三五知己或者情侶喺呢度聚下。我哋今次就嗌咗一份小食加兩份主菜同一份甜品。主食我哋嗌咗一份巴馬芝士黑松露薯條,薯條啱啱炸起,熱辣辣,好香口。薯條唔係平時嗰啲幼薯條係有返啲粗度嘅,食落口感提升咗。而薯條亦都鋪滿咗切碎嘅巴馬臣芝士,增加鹹香味。而配搭嘅黑松露醬嘅黑松露味亦都突出,配搭起嚟比到層次昇華。主菜就燒虎蝦牛肝菌黑松露意大利飯,意大利飯嘅質感適中,唔會太腍仍然保持到彈牙嘅口感。牛肝菌聞落去已經好香食落去好濃郁好creamy,加埋黑松露嘅點綴,唔錯。而虎蝦相當大隻,口感彈牙。另一度主菜就叫咗煙三文魚香草醬扁意粉,煙三文魚好足料,扁意粉食落口感保持到al dente。加埋香草醬同埋水牛芝士,成個配搭都好夾。甜品就叫咗香蕉榛子朱古力忌廉班戟,班戟皮薄得來有朱古力味,加埋軟滑嘅忌廉同埋香蕉,為成餐飯加咗個完

我哋今次就嗌咗一份小食加兩份主菜同一份甜品
巴馬芝士黑松露薯條

燒虎蝦牛肝菌黑松露意大利飯

煙三文魚香草醬扁意粉

甜品就叫咗香蕉榛子朱古力忌廉班戟,班戟皮薄得來有朱古力味,加埋軟滑嘅忌廉同埋香蕉,為成餐飯加咗個完美嘅句號。
香蕉榛子朱古力忌廉班戟

巴馬芝士黑松露薯條