2020-05-24 17 瀏覽
每次嚟The One行街, 行過茶墨都覺得呢間舖頭風格好文青,用油墨黎設計飲品掛杯,幾特別,唔係周圍都有!今次嚟到終於忍唔住要試一試!要是梗係要試佢招牌飲品,芝麻麻薯烏龍豆奶茶, 本身其實係鮮奶茶,但原來可以免費改造豆奶㗎,啱晒啲對鮮奶敏感嘅朋友仔!而另一杯就係麻薯芋泥茉莉豆奶茶,呢杯就唔好潑墨風格嘅掛杯!但都係招牌飲品之一!兩杯飲品職員都提醒我哋要攪勻先飲,將啲芝麻同埋芋泥攪勻,就變返適合嘅甜度同濃度!麻薯真係好好食,煙煙unun!唔會覺得淨係麵粉味!仲有種甜甜地嘅味道,好好食,食得多都幾飽肚,唔怪之得聽講有OL,買一杯飲品就當午餐啦!最後嗌多左舊cake,榛子朱古力蛋糕,細細件,幾啱女仔食,佢個雲石碟真係超靚,打卡一流!