2018-12-27 427 瀏覽
店內原來有兩層,人多可以坐樓上樓下中間一張大長檯,打對面坐又得,打橫排排坐又得,店員都好任客人隨意坐 我同朋友選擇了門口對街的吧檯其實餐廳高左幾級,係可以直接望到街外遊人行過,亦因為坐高左,遊人行過只係點綴而不是騷擾果種,所以下午茶hea下都好有情調當然,始終都係望街,不時被外面遊人拍攝時拍埋入鏡。如果想不避騷擾情況下,可以坐貼牆身的檯店內裝飾帶有英式小鎮風格如果加小小音樂,氣氛會更加寫意很久沒有來這小區遊盪今次來開PMQ搵食,見posting話有個好味tiramisu,而且又有asiamiles訂位儲分,更加要到此一打卡 今次選了 rose latte 同埋 tiramisu其實本身剛好食完lunch,未落格又再食,所以只可以品嚐甜品帶有少少玫瑰味道,可以不用另外加糖調味小巧別緻的王牌甜品是雪硬上的donut形狀tiramisu,浸係香濃expresso裡面顯得咖啡特別濃郁。但本人比較喜歡有酒味道的tiramisu。如果浸係有酒味道的咖啡裡會令到個甜品更加加分。
店內原來有兩層,人多可以坐樓上

我同朋友選擇了門口對街的吧檯

店內裝飾帶有英式小鎮風格
如果加小小音樂,氣氛會更加寫意
很久沒有來這小區遊盪

今次選了 rose latte 同埋 tiramisu
rose  latte
帶有少少玫瑰味道,可以不用另外加糖調味

tiramisu

小巧別緻的王牌甜品