餐廳: FUMI
資訊:

2018-11-05 316 瀏覽
朋友生日話想食壽司,我哋成班人就捨命陪君子,一齊去到蘭桂坊附近試下呢一間fumi。適逢假日有一個壽司放題套餐,配上前菜串燒 ,同埋壽司放題 ,感覺上都幾豐富,而且環境都幾靚,成班人聚會就最適合不過。周圍佈置都好靚不過 ,可能我哋去嘅時候尚早, 客人未算好多,但過咗一陣都幾乎滿座。由周圍嘅佈置,以至食具都非常有日本風味,而且 好別緻, 令人更加期待之後嘅食物。壽司放題方面我哋都嗌咗好多嚟食,不過必須推薦呢度嘅帶子同埋金目鯛,非常新鮮,帶子肥美肉厚,好甜, 至於金目鯛食落就好香魚味, 清淡得嚟 都好好食。最後仲有一個櫻花雪糕 ,食落比較多焦糖味,但係好有花香。

最後仲有一個櫻花雪糕 ,食落比較多焦糖味,但係好有花香。