2013-05-06 321 瀏覽
1月5日, 136週月快樂! 假期嘅今日我地決定入赤柱行一行, 不過喺搭車入去之前, 食少少野頂住肚先, 行到去清風街, 發現喺一間麵包店門口有一條人龍, 原來係成日都咁多人買麵包嘅惠蘿, 睇嚟又就嚟有新鮮出爐嘅麵包食, 我地都排下隊先~::: 香蔥包 ::: $5.5老實講, 佢會出咩包真係唔知, 都係見有咩就買咩. 今次熱辣辣出爐嘅係香蔥包, 個包仲要好大個, 一個$5.5嘅包非常抵食~ 果然名副其實熱辣辣, 好耐都冇食過剛出爐嘅麵包, 非常鬆軟嘅質地, 可以食出一絲絲嘅麵包, 加上芝麻、香蔥嘅香味, 滲入麵包之中, 麵粉香之餘亦帶出香料味~ 雖然覺得灘凍咗食都仲會好味, 但係又點忍得到佢新鮮出爐嘅誘惑~一輪剛出爐嘅麵包唔駛5分鐘就賣晒, 可以話手快有手慢冇, 賣完一輪又要等下一批, 加上佢賣咁平嘅價錢, 比起好多賣得貴又冇乜生意d包又灘凍晒嘅連鎖店更加靚更加足料~ 不過要睇啱時間, 襯出爐就要排隊喇~

::: 香蔥包 ::: $5.5

2013-01-05
5 分鐘 (外賣自取)
$3 (早餐)