2019-12-15 81 瀏覽
今日跟媽媽去尖沙咀行街,見到店內有小食,有曲奇餅罐之類,媽媽想乜都試下就直接話想買小小試下。拎到返屋企,可能食物太脆,有啲已經散左少少,我諗住環保就唔洗袋,下次如果真係送禮,都係要個袋好的。夏威夷果仁撻有兩件,把整個撻咬落去,比較硬身,但滿口果仁真係好香的果實油香味,有少少紅莓乾,食落不算太甜,不理儀態都要食蝴蝶酥兩件,買時其實是完整的,可能中途帶回家我唔小心,都見到非常脆卜卜,牛油味不算太重,微甜有少少砂糖顆粒。奶油曲奇兩件,很酥軟,一咬就易散,牛油味重,造型花形很特別,很可愛南瓜酥兩粒,咬落去脆口,甜甜地。杏仁片唔錯,有米通,紅莓乾在上面,媽媽好中意食,杏仁酥較脆身,杏仁片跟酥餅無分離,略為硬少少,我覺得ok

外賣自取