那天我們去了逛市集 天氣熱辣辣懶懶地 又唔想走太遠 梗係D2 入面搵食啦梗係搵個地方食lunch 先 ( ˶ ̇ᵕ​ ̇˶)餐廳係以Semi Buffet 形式 先購票主食後自取食物的形式任食冷盤小食吧 /糖水 /白飯都係任裝既單單小食種類都有6-7款¹粟米粒 ²車厘茄 ³勁大粒薯仔薯蓉 ⁴辣青瓜⁵ 辣辣韓國粉絲 ⁶沙律菜 ⁷甜甜酸酸辣醃蘿蔔 ✰ 真心講佢啲小食幾唔錯 有幾款辣辣地超惹味我自己唔覺唔覺就食左好多 又捧住個肚走.💡印尼串燒黃薑飯伴蝦片🍳素肉模仿度極高 串燒肉的味道通常甜甜地醃味通常偏甜 而佢都係 薑黃粉我屋企平時都有落去煮餸呢呢個薑黃飯落左好多粉 薑黃味相當之咁香蝦片都相當之脆 我好鐘意🥰💡鹽酥雞扒拼素肉燥飯🍚 鹽酥雞炸粉較厚 而且食落口已經係淋左🥲肉燥飯未道正常 味道一般而且整體台灣味就欠奉了💡凍冰糖桂花釀 跟餐+ $18有微微桂花香 不過好甜 必須撈勻先飲無飲管供應下 比較難試到真實平均的味道💡紅棗木瓜雪耳糖水 跟餐任食料都果真不少 (ˊo̴̶̷̤ ̫ o̴̶̷̤ˋ)食到真材實料既味道雪耳同木瓜頗多 食到糖水少少杰身 飲落好重紅棗味 整體除左係少少甜左我很喜愛💕
那天我們去了逛市集 天氣熱辣辣
懶懶地 又唔想走太遠 梗係D2 入面搵食啦
梗係搵個地方食lunch 先 ( ˶ ̇ᵕ​ ̇˶)

任食冷盤小食吧 /糖水 /白飯都係任裝既
單單小食種類都有6-7款