餐廳: 富臨酒家
資訊:

2013-05-27 354 瀏覽
最近見到富臨又有片皮鴨團購賣喎!會唔會頻密咗d呀? 事原我哋一家人喺四月已食過,當晚仲食到一肚氣添!講番隻片皮鴨,當晚侍應遞上檯時,真係嚇咗一跳! 就咁比碟燒到 "黑嗎嗎" 嘅鴨皮,同兩碟蒸嘅餅皮我哋,望真d燒鴨皮,燒到又黑又焦,仲有成層肥油喺底,每片鴨皮都冇肉嘅,完全食唔到燒鴨嘅香味,有d皮仲好似係鴨頸皮喎!個個夾咗一件嚟食就停手啦! 至於夾住鴨皮嚟食嘅餅皮就好厚,雖然幾熱,但黃黃哋顏色,味道好似饅頭多d囉!一睇就知係d急凍餅皮,有人客落單,咪馬上蒸熱囉!其實,我哋平時都有嚟飲吓茶,佢嘅點心,好似腐皮卷、一般蒸點、甜品、下午茶嘅燒臘飯,同炒粉麵都0K架,特別係鮑汁雞腳,用嘅係新鮮雞腳,做得幾正架!估唔到晚飯會係咁!都明白$38係冇可能食到正嘅片皮鴨,但一心以為富臨會用呢個優惠吸引客人,喺晚飯時多點其他正價食品,但咁嘅片皮鴨質數.... 真係唔想幫襯咁多囉!最後我哋多點一個鮮魷炒通菜, 同酸甜排骨就算, 雖然呢兩個餸嘅味道都可以接受,但份量就好少囉!***最嬲係佢大字宣傳 ----> (( $38富臨脆皮片皮鴨!足4斤重!即燒即食!)) 保證即叫即燒???真係笑大人個咀呀!莫講
最近見到富臨又有片皮鴨團購賣喎!會唔會頻密咗d呀?
事原我哋一家人喺四月已食過,當晚仲食到一肚氣添!

講番隻片皮鴨,當晚侍應遞上檯時,真係嚇咗一跳!

***最嬲係佢大字宣傳 ----> (( $38富臨脆皮片皮鴨!足4斤重!即燒即食!)) 保證即叫即燒???真係笑大人個咀呀!莫講話冇見到佢片隻鴨比你睇,就連隻鴨都冇見過呀!咁又點知幾大隻呀?
所謂$38片皮鴨, 仲有茶芥及加一架!

題外話/補充資料: 因coupon寫明,在享用前三日必須電話預訂,當時我仲比個接線生問咗成十分鐘添!但到步後,竟然冇侍應問過是否團購、預訂咗之類....只係一取出coupon ,就好快有碟鴨皮同包皮上檯啦!真滑稽!
2013-05-02