2021-04-04 1203 瀏覽
前兩日放假獨自走左去酒泉食晏就飯,我叫左幾舊壽司同埋一碟芝士年糕,其實加埋都差唔多成百蚊。我開頭食件玉子壽司已經覺得唔係好乾淨咁,但係我個時又冇諗咁多,然後我食蟹肉壽司,我係成舊拍入口食,跟住我咬咬下發現交到舊好硬既野我忍唔住吐左出黎,個舊野個樣好似大牙牙齒,我忍唔住問職員呢舊係咩黎,佢問我食左邊舊壽司,我照直答佢我食左蟹肉壽司,佢同我講係骨黎,因為啲蟹肉係meet出黎所以會有骨,但我真係唔明,蟹會有骨?因為我好少遇到呢啲事,我都唔識點處理,個陣應該報驚報食環定點?不過我都係想放假食餐飯我冇再問落去,但係個職員真係一句sorry都冇講,照收左我錢,我真係好怕如果個舊真係人類牙齒食左咬過會唔會有愛滋,萬一我真係一個唔覺意食左會唔食啃親,呢次食飯真係我既惡夢,希望大家唔好似我咁中伏