2024-03-03
一入去就已經勁油煙,但係都算啦,畢竟都係燒烤,抽風系統做得爭少少就會係咁,除非用料同設計都好靚,不過將價就貨啦。我都未試過訂咗位都仲要咁谷氣囉,安排緊個座位已經發覺有問題,出聲話俾佢聽我訂9個人,佢分咗兩張枱開,一張4人枱一張6人枱,佢同我地講話因為驚兩張黐住嘅4人枱太過迫,所以安排咗角落頭兩個卡位俾我地,我地開頭都算係冇問題,只係我訂枱嘅目的就係為咗一班人可以同一張枱食飯一齊傾吓偈,如果你唔能夠安排到同一張枱俾我嘅話,係唔係訂枱時都應該要同我講一講聲,講咗話俾我聽係咁樣安排,而我地都 OK 嘅話,我就真係覺得冇問題。不過當時冇位,就唔再爭論,但係我哋都多口問一句,如果有兩張黐住嘅4人枱嘅話,可唔可以轉俾我哋?咁個女職員都好好禮貌好 Nice 話有枱嘅話係可以轉畀我哋,而咁啱就有兩張黐住嘅4人枱埋單,咁我哋即刻都問個姐姐可唔可以轉枱,個姐姐都話冇問題可以轉幫我哋處理,咁其實我哋都已經等緊佢幫手轉枱㗎啦,我哋都覺得都好呀唔錯幾好禮貌喎,點知無啦啦有個戴眼鏡稍為豐滿嘅男職員走埋嚟,同我哋講話咁樣 唔OK ,因為咁樣嘅話會有機會阻到其他客人,同埋人哋都訂咗位一早安排咗,所以唔可以咁樣轉,我哋
不過當時冇位,就唔再爭論,但係我哋都多口問一句,如果有兩張黐住嘅4人枱嘅話,可唔可以轉俾我哋?咁個女職員都好好禮貌好 Nice 話有枱嘅話係可以轉畀我哋,而咁啱就有兩張黐住嘅4人枱埋單,咁我哋即刻都問個姐姐可唔可以轉枱,個姐姐都話冇問題可以轉幫我哋處理,咁其實我哋都已經等緊佢幫手轉枱㗎啦,我哋都覺得都好呀唔錯幾好禮貌喎,點知無啦啦有個戴眼鏡稍為豐滿嘅男職員走埋嚟,同我哋講話咁樣 唔OK ,因為咁樣嘅話會有機會阻到其他客人,同埋人哋都訂咗位一早安排咗,所以唔可以咁樣轉,我哋都即刻問,我哋都訂咗位,我哋訂咗9位,只不過係想轉個8人枱,我哋唔介意坐迫啲,問個戴眼鏡稍為豐滿嘅男職員有咩問題,佢話唔可以咁樣,因為已經 set 好枱,但係個姨姨都係只不過執緊枱啫,我哋都話唔介意迫少少,係想同一班人坐埋一齊食啫,點知個戴眼鏡稍為豐滿嘅男職員話,"如果你覺得我哋安排有問題嘅話,你可以令作選擇!!! " 嘩!! 我哋即刻火都嚟,你係咪可以去到咁好生意到咁揀客啊?仲可以踢我哋走? 我哋話你唔休做趕我哋走,咁我哋走啦!!! 佢就話佢冇咁講過,話只不過係安排問題,因為人哋訂咗位,我哋再重申多次我哋都係訂咗位,人哋兩枱都係訂咗4人枱,我哋讓出一張4人枱一張6人枱俾嗰兩台4個人,我真係想問有咩嘢問題??? 而我哋坐迫啲都唔介意,只係想一齊坐啫,如果唔係想一齊坐有乜嘢需要特登去訂枱先?有咩需要特登喺呢啲地方食,如果9個人可以分開嘅咁我不如去大記麥記嗰啲地方食就算啦!! 又或者如果我九個人可以分得開嘅話,咁我分九個人訂枱,一人一張枱一個爐啦,咁又得唔得先??? 使乜特登訂枱訂九位呢?? 各位我想問問: 你訂9位,佢安排3張分開晒嘅4人枱畀你地又得唔得先?? 而隨即有一位着制服嘅姨姨走埋嚟問我地咩事,話唔好意思我哋幫你地轉,但係個戴眼鏡稍為豐滿嘅男職員話咁樣唔得,唔可以坐兩張黐住嘅4人枱,人哋兩個4人枱 booking 就係坐兩張黐住嘅4人枱,人哋兩個4人枱 booking 唔可以咁樣坐一張4人枱一張6人枱,我哋 set 咗枱唔可以咁樣轉。 再話"如果你覺得我哋安排有問題嘅話,你可以令作選擇!!! " 真係從來都未試過未食就一肚氣!!! 只係去開隔離峰哥食飯,見你地新開張想試吓。 我哋冇轉枱就走左,都係過番去隔離峰哥,你好唔好食我都唔會再嚟,學特首話齋: 你好生意呀~
題外話/補充資料:
成間舖嘅侍應嘅服務都唔錯嘅都幾有禮貌,係果個戴眼鏡稍為豐滿嘅男職員唔知佢堅持啲乜嘢,其實如果有合理原因,例如9個人坐8人枱會阻住條走廊嘅話,我哋都會就一就,定抑或,佢係老闆,可以決定做唔做你生意呢?