2019-06-18 104 瀏覽
【2次生日飯】6月2日食完朋友生日飯,6月11日再黎食同事生日飯,2次都係我訂枱既,一黎我鍾意食中菜,2黎我鍾意佢環境既懷舊feel老實講,第一次幫襯果晚感覺唔太好,除左餸菜唔差之外,其他野都好差,服務差態度差,上菜超快催交枱……亦正正因為佢地咁樣先至出現第2餐生日飯🤣因為知道佢地會催交枱,而11號晚食完晚飯我地仲要齊齊趕返工,所以我先至決定再黎呢間食🤣【環境】的確係懷舊大排檔feel,望落真係7/80年代感覺,亦有勾起我一啲童年回憶,想起我小時候4圍躝街玩既日子……歲月不留人啊【食物】其實大多數都只係炒小菜,我黎食過2次有啲菜都有重複點食,普遍黎講我都覺得個廚師煮得幾好食,夠鑊氣!特別係個湯,兩款湯都好飲到爆😋【服務】老老實實,呢樣野認真要反映一下,第一次幫襯果晚,有某啲伙記堅係無禮到爆,十問九唔應,一開口就串串貢……到第2次幫襯,我都無期望佢地會好招呼,我都只係望快快食完快快走,不過都有個哥哥仔認得我,仲問我係咪早幾晚黎食過,果晚係佢招呼我地最多,所以落單加單我都搵佢【額外收費】記得第一次幫襯,我地有個自携蛋糕,食完飯就切蛋糕食,但埋單就收取左$30蛋糕費,我地都0咀,因為大家心底
【2次生日飯】
【額外收費】記得第一次幫襯,我地有個自携蛋糕,食完飯就切蛋糕食,但埋單就收取左$30蛋糕費,我地都0咀,因為大家心底都真係無諗過會有呢個收費,亦可能我地無留意店內有無清楚例明,但店員都應該一早同我地講明有呢個額外收費,以免大家誤會!
響螺湯+豬肺湯

黃金魚皮