2024-04-23 178 瀏覽
放工後同老友揀左間懷舊風格嘅日式居酒屋,店內裝潢木質感濃,掛住日本傳統燈籠,充滿住昔日嘅日本小酒館氛圍。流心蛋薯仔沙律先將流心蛋吉開,蛋黃慢慢滲出,mix埋薯仔沙律食豐富層次,薯仔沙律質感軟糯而帶有自然甜味。半生熟牛肉肉質鬆軟,肉汁豐富,每一片牛肉都散發出濃郁嘅肉香,可以夾埋洋蔥片一齊食。串燒特別推介雞皮仙貝,雞皮烤得脆卜卜,烤制過程中脂肪被去除,食落口唔會覺得油膩;牛柳肉質嫩滑,保持住咗彈性同濕潤;雞蠔肉係雞大腿内側嘅肉,肉質柔軟且多汁;雞食道肉質緊實,咀嚼時會釋放出一種淡淡嘅雞肉鮮香;雞掌心肉質細嫩而富有彈性;煙肉蠔做法創新,煙肉嘅鹹香與生蠔嘅海洋鮮味完美結合。酒盜炒山藥獨特嘅鹹香味,同山藥嘅爽脆質感相結合,帶來一個既傳統又創新嘅口感體驗。鵝肝最中餅鵝肝用日本味噌醃製,帶有一種獨特嘅醇厚香氣,味噌嘅微妙鹹甜完美地突顯出鵝肝嘅濃郁與細膩,最中餅外皮酥脆,包裹住柔軟嘅鵝肝食富有層次。吞拿魚和牛月見卷 每日限量供應,賣相精緻,壽司飯包住醬油醃過嘅雞蛋同埋吞拿魚蓉,外層包住滑嫩嘅和牛片,層次感豐富。

流心蛋薯仔沙律

串燒