餐廳: 火水爐冰室火鍋
資訊:

餐廳: 火水爐冰室火鍋
資訊:

2018-08-24 54 瀏覽
知道呢間餐廳開咗一段時間,成日都見到好多朋友會嚟打卡影相。我今日都終於帶機會嚟試下喇!餐廳叫得做火水爐,有個爐字都知佢地係打邊爐嘅,今晚就食雞煲火鍋任食套餐,先食雞煲後打邊爐。打邊爐最緊要整一個適合自己口味嘅豉油啦!我地溝溝下嘅時候,店員突然放上一碟小食,有炸燒賣同炸魚蛋,仲有好緊要嘅辣椒豉油,唔錯唔錯!話咁快雞煲已經放係我地面前,原來仲有鮑魚添㗎!我地就叫咗少辣,雖然唔係好辣,但依然十分惹味,麻味十足!而啲雞都相當嫩滑!食完一轉雞煲之後,店員就幫我地轉左沙嗲湯底打邊爐。火鍋配料都相當豐富,基本上大部份都係任食。最緊要係食材嘅質素都幾好!我哋食完帶埋單嘅時候,店員同我地講叫我地等多陣。原來仲有一個甜品送!雖然只係一個好簡簡單單嘅刨冰,但係都食得出相當用心製作,而且好多料。喺打完邊爐嘅時候食一個刨冰,原來都幾夾!雖然食物種類唔算十分特別,但係食得出餐廳全部都好俾心機製作。以呢個價錢有呢個質素都係一個十分唔錯嘅選擇。

打邊爐最緊要整一個適合自己口味嘅豉油啦!

2018-07-23