2021-04-18 311 瀏覽
今次嚟到位於女人街嘅「女人街食飯公司」食飯🤣🤣,依間餐廳唔止個名特別,裝修都好有特色,宛如時光倒流返去八九十年代嘅舊香港😚• 麻辣栢葉 $58冇諗到喺涼拌菜,但錯有錯著,成為咗本餐嘅MVP😳牛栢葉大塊得黎爽脆又唔韌,做到依個口感真係要俾啲掌聲👏🏻麻辣汁超惹味,不過辣度唔輕,尤其係底嗰啲🤭夾埋青瓜、蔥絲、花生,口感味道一流👍🏻下次嚟到都會再嗌返佢😽• 香辣牛柳粒 $128牛柳粒口感軟稔,辣度係有喺度,不過就欠缺咗少少香味,反而估唔到可以同大啡菇炒埋一齊,菇菇同個汁又幾夾,有中西合璧嘅感覺😆• XO醬海鮮小炒皇 $108老實講,唔係朋友叫,我都唔太知小炒皇喺咩🤣小炒皇姐係韮菜花、蝦乾、腰果、銀魚炒埋一碟,全部都係鹹鹹香香嘅嘢又點會唔好食😋而依度再另外加咗魷魚同鮮蝦落去炒,食材新鮮彈牙有鑊氣,將碟餸帶到去另一個境界😛• 黃金軟殼蟹 $98有幾可大排檔有得食軟殼蟹,搭埋鹹蛋黃依個配搭都幾新穎,薄身脆皮包住啖啖肉嘅軟殼蟹,仲有啲蟹膏係入面,喺香口之選✌🏻✌🏻• 白飯 $12• 藍妹啤酒 $32

• 麻辣栢葉 $58

• 香辣牛柳粒 $128