2014-03-29 6369 瀏覽
久仰蓮香居既大名,終於都有機會黎試下啦。裝修好有舊香港風味,再加埋有返咁上下年紀既侍應,感覺好懷舊。衛生程度可以接受啦。金錢雞,賣相好差,成碟都係油,都幾恐怖。細問之下先知原來係叉燒冰肉同雞肝。冰肉望落去只係一塊脂肪,賣相令我有D猶疑,結果抱住一試既心態放入口,好意外!幾好食,配搭好特別,又幾夾喎。八寶鴨聽就聽得多,食都係第一次。鴨入面有好多唔同材料,栗子,蓮子,蛋黃等等,鴨肉炆到好腍,唔錯蒜茸蟶子好好食 蒜香十足,粉絲夠多,最重要係蒸得剛到好處,蟶子口感一流,而且好鮮甜。唔知咩名,茄子魚。味道幾好,魚表面都煎得好香,但太油。煎大蝦同炒飯都好食,夠哂獲氣,炒得好香。焗西米布甸,蓮蓉同吉士比例剛好,甜度適中,做最後一道菜,完美結局今次食左晚市,下次午市黎試下點心先。

八寶鴨
蟶子
蒜茸蟶子好好食
唔知咩名,茄子魚。味道幾好,魚表面都煎得好香,但太油。
煎大蝦同炒飯都好食,夠哂獲氣,炒得好香。

今次食左晚市,下次午市黎試下點心先。
2014-03-21
八寶鴨