餐廳: 金記冰室 (黃大仙中心南館)
資訊:

金記內部裝潢主打以懷舊,60-70年代香港為主題,不過其實裝潢其次,始終我唔係食裝潢,食物先係最重要。早幾日放假,同左男朋友去左金記都食下午茶,金記都有好幾款下午茶餐揀,我見到佢有一個肉醬系列的下午茶餐,價錢比起其他下午茶更平,所以我便揀了肉醬豬扒飯,36蚊包一杯熱飲。佢的肉醬的味道都ok,正常肉醬口味,但係就比較少肉醬,撈匀後唔係所有飯都沾到肉醬,同埋size唔叫太大碗,大約一碗飯左右的大小,但係佢的豬扒係好味的,都好入味,炸得唔錯,同埋對我嚟講ok。但男友叫的係肉醬雞扒,對男友來說就不太飽,但係雞扒味道都ok的,36蚊嚟講,so far so good la。以下評分以5⭐️為滿分推介⭐️⭐️

以下評分以5⭐️為滿分
推介⭐️⭐️