2016-04-29 820 瀏覽
早前見到網上有關呢間石屋Café嘅報導,已經bookmark咗一段時間,襯住今日放假,一於去一趟懷舊之旅!石屋咖啡冰室坐落於九龍城區,真係估唔到市區竟然會有個咁hea嘅地方!呢間石屋已經有七十年歷史,被定為三級歷史建築。內裡嘅裝修留有當年嘅懷舊風味,保留咗原有花紋地磚,牆上掛滿咗當年嘅花花鐵碟,記得以前喺我太婆屋企都見過幾隻!呢間Café 由社企經營,不過食品質素就真係麻麻。All Day Breakfast有Classic 同Deluxe,小妹就選左後者,比起Classic多咗雞肉腸同煙三文魚,可以揀多士或牛角包!本身早餐配即磨咖啡、紅茶、橙汁或蘋果汁,加咗$10轉Cappuccino。炒蛋唔滑但好多油,腸冇煎香,煙三文魚又唔知點解咁多油。牛角包唔脆,煙肉好普通,茄汁豆就係平時食開罐頭嗰D。。。係個Cappuccino正常!總括嚟講,喺呢度係食環境同文化,而唔係食物質素。。。

Deluxe Breakfast
Cappuccino
係個Cappuccino正常!

總括嚟講,喺呢度係食環境同文化,而唔係食物質素。。。