2022-04-17
餐廳:Veggie4love (中環)地址;中環士丹利街11號10樓呢間喺中環開業超過10年嘅人氣fusion黃店素食餐廳Veggie4love @veggie_4love 相信唔少人、尤其素食嘅人都有去過🥙,佢哋嘅特色除咗以50年代美國舊金山主題去裝修成間餐廳,啱晒鍾意打卡嘅人之外📸,招牌仲有超正嘅多國素菜式,例如北京填鴨、漢堡、越南撈濛🍜,其他西式、越南、泰國素菜等,緊有啲嘢食喺啱你食😏餐廳有超超超級多嘅裝飾同擺設,掛畫🖼、公仔、模型📺、貼紙,成個場一眼睇晒但喺就好色彩繽紛,真喺令人一望到就不禁「嘩」咗一聲😎除咗喺一間全素嘅餐廳,佢哋整嘢食用嘅糖都喺100%純天然嘅Natvia甜味劑,除咗低升糖指數之外,生酮同戒糖嘅人仕都適合食👍✝️北京烤片 $78一份有6件,雖然賣相就唔太似,見唔到肉同皮相連嘅烤鴨片🦆 ,佐菜無京蔥只喺得青瓜絲🥒,餅皮亦唔喺圓形熱辣辣軟腍腍嗰款,但估唔到食落嗰種醬料香同整體味道層次又真喺同平時食嘅北京填鴨幾相似🤣,果然有驚喜🎉✝️KFC:韓式炸素雞粒 $78唔知點解叫做KFC炸雞🍗,不過如果話喺韓式炸雞嘅話100分我會比99分似🤩,面頭加咗惹味嘅韓式辣醬、芫荽同芽菜
地址;中環士丹利街11號10樓
餐廳有超超超級多嘅裝飾同擺設,掛畫🖼、公仔、模型📺、貼紙,
✝️北京烤片 $78
✝️KFC:韓式炸素雞粒 $78
唔知點解叫做KFC炸雞🍗,不過如果話喺韓式炸雞嘅話100分我會比99分似🤩,面頭加咗惹味嘅韓式辣醬、芫荽同芽菜,看似好無關係不過食落又幾match!
✝️Kobe’s Favorite $158
呢個素漢堡扒伴惹味燒烤醬,一見到確實好吸引,burger 嘅size亦都好大🍔,除咗素漢堡扒之外仲加咗小菜苗同番茄🍅,
✝️Oakland Breeze $138
呢個越式撈米粉(室溫)配咗炸豆腐、