2023-07-01 337 瀏覽
訂左好耐,終於試到…之前訂位時,問walk in位時,店員實話冇,一定要訂位,全家人一齊來,夾時間不易,而且要多人先可以試倒多款菜式,幾經波折終於來倒…可惜限時1個半小時座位只能是排排坐,沒有圓枱,訂位時都知道,多人去食就真係有啲困難,食物不斷夾完就傳來傳去,不過都冇阻我哋想試新嘢嘅熱情。上菜速度非常快,又似乎真係趕得切食喎,我地叫左…菠蘿拔絲咕嚕肉 - 唔算話好拔絲豬油撈飯豆漿杞子浸時蔬 - 雖然追咗幾次先嚟,仲想過唔要算,不過又真係值得食,豆乳味香濃椒鹽白飯魚 脆皮炸豬手 - 皮好香口燕麥金沙蝦球 - 好特別嘅蝦食法啫啫田雞煲香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 - 黑松露味道唔算好濃難忘漁港蝦醬骨 - 鹹香好惹味飛天通菜煲 - 送飯一流脆皮炸大腸鳳梨底 - 好傳統嘅懷舊菜,配埋菠蘿食,中和番七味黃金炸豆腐可以試倒咁多款食物好滿足。本來咁早7:00食完飯唸住去食甜品,店員主動問要唔要糖水,原來呢度有糖水送,仲要唔係普通嘅糖水,似潮州糖水,好特別既清心丸綠豆,天氣炎熱,食完啲香口食物,食返碗清涼糖水,真係舒服好多。
可惜限時1個半小時

上菜速度非常快,又似乎真係趕得切食喎,
我地叫左…

啫啫田雞煲
香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 - 黑松露味道唔算好濃
難忘漁港蝦醬骨 - 鹹香好惹味

飛天通菜煲 - 送飯一流

脆皮炸大腸鳳梨底 - 好傳統嘅懷舊菜,配埋菠蘿食,中和番

七味黃金炸豆腐

2023-07-01