今日專登約左朋友黎哩間大排檔餐廳食野同打卡,餐廳係行懷舊香港風,入面超多影相位,無論環境同食物都好有舊式大排檔既風味。餐牌上面食物既選擇都幾多,尤其係廚師推介部份好吸引,特別推薦蝦多士。今次我地兩個女仔就叫左以下食物share👇🏻🎈黑松露鮮蝦多士 每件$28(三件起)哩個蝦多士真係不得了!多士表面酥脆,內裏鬆化,蝦肉新鮮彈牙,入口有淡淡的黑松露香味,真係超好食!佢另外仲有一小兜黑松露醬,點埋醬食,黑松露味道更濃郁,超推介👍🏻🎈日本大元貝 每隻$42(兩隻起)真係對得住佢個名大元貝,因為個size真係幾大,上面有好多粉絲同埋蒜蓉,粉絲充滿蒜蓉香,元貝新鮮,肉質爽彈無沙,非常唔錯。🎈生炸脆皮鴿皇 每隻$98乳鴿都幾大隻,而且非常厚肉,外皮香脆,肉質嫩滑,另外配有淮鹽同醬料,但係其實本身隻乳鴿已經好夠味,基本上都唔洗再另外調味,重點係咬落去仲要有肉汁,正正推薦👍🏻🎈青芥沙拉骨$108醬汁有好濃既芥末味,但係因為溝左沙律醬既關係,所以唔會太辣。整體黎講,哩間餐廳既環境好有特色,而且食物質素都非常唔錯,係打卡同埋聚會既好選擇,不過大家想黎既話記得預早book位,因為都真係幾爆場。

今次我地兩個女仔就叫左以下食物share👇🏻

🎈黑松露鮮蝦多士 每件$28(三件起)

🎈日本大元貝 每隻$42(兩隻起)

🎈生炸脆皮鴿皇 每隻$98

🎈青芥沙拉骨$108