銅鑼灣尚鮮日式燒肉漁市場-講起日式燒牛放題大家都諗起牛乜乜或者其他,咁其實小編都係講真,但今次呢間尚鮮日式燒肉漁市場應該係小編係2021年食過最好味嘅日式燒肉放題,重點佢哋呢個價錢仲提供埋新鮮到爆嘅日式刺身,基本上真係無得輸老實講。-超級豪華浜燒蠔海鮮拼盤呢個拼盤真係小編凳都未坐暖已經送上檯,有扇貝、生蠔、鮑魚、虎蝦、甲羅燒。佢哋嘅扇貝超大舊肉,你哋基本上加小小鹽調味已經不得了。鮑魚同虎牙肉質超級彈牙爽口,即使燒咗一陣都唔會韌。小編最驚艷就係甲羅燒,老闆仲好好教我哋放啲係壽司飯上面一齊食,呢種滋味真係唔係無法用文字形容。-精選日本A4/A5和牛老闆超級細心體貼同我哋講唔好嗌住其他牛,因為佢哋會先上咗8款唔同嘅A5/A4日本和牛,可以試清楚邊個啱你哋嘅口味仔。小編最鍾意下面嘅個幾款:
1)A4鹿兒島黑毛和牛一口牛:肉味濃郁癲口感真係好正!一啖一個真係啱啱好。2)A5鹿兒島黑毛和牛貝身肉:油脂比例分佈真係可謂完美!基本上係無任何筋存在,所以超級嫩口!3)A4鹿兒島黑毛和牛肩頸肉:呢個係小編encore再encore,薄身嘅原因基本上燒20幾秒就已搞掂。-新鮮刺身雖然主打日式燒肉但同時間提供
銅鑼灣尚鮮日式燒肉漁市場
超級豪華浜燒蠔海鮮拼盤

精選日本A4/A5和牛

新鮮刺身
雖然主打日式燒肉但同時間提供勁多款刺身,重點質素絕對係高水準所以亦都係點解小編卑咁高分原因,小編就嗌咗三文魚、虎蝦、大蝦、鮑片等等。如果唔係食咗太多肉嘅因素,小編真係啪幾兜都無乜問題。

天婦羅
點解小編都抽出嚟重點介紹咧,因為佢哋嘅炸粉真係調配得好好,唔會話厚到成層皮咁。如果推薦小編真係極力推薦大家order炸鮮奶、炸芋頭丸同埋炸榴槤。