2023-12-08 24 瀏覽
九龍城唔止得泰國菜,仲有日本菜😋除咗串燒之外仲有剌身、炸物等等,非常豐富~串燒今次叫左紫蘇豚肉卷 、原切口牛舌芯、牛蒡素肉丸串肉~每款有3串,肉質幾嫩同juicy,唔會燒到好乾。小食一定要試玉子燒!剛上枱時啲蛋仲噴緊好多煙,蛋夠香甜同埋滑😍另外味醂魚乾非常好送酒,味道有少少甜,屬於偏諗嘅口感,覺得幾好食!另外生蠔都非常新鮮,配搭埋啲黑松露芝士醬有level up左!炸雞方面係有啲骨,所以偏大舊,調味、肉質都唔錯👍🏻額外,我地叫左個月見醬唐揚飯團。飯團係煎過嘅,所以有啲焦脆☺️然後成個飯團有充滿醬油嘅甜味,配埋蛋黃汁就ichiban😆刺身、壽司刺身方面幾新鮮☺️帶子幾甜,而海膽都有濃濃啲海水味~另外叫左一個帶子反卷,帶子上面有啲黑松露令嗰味偏突出!甜品-薯上白雪我地叫左個好少見嘅甜品,佢係一個蕃薯上面放個雪糕,食落有冰火交融嘅感覺,口感更綿,甜味亦都中和中,一啲都唔濟唔膩。總結,呢間餐廳太子都有分店,不過九龍城呢間分店就開得夜啲去到2am,想同朋友吹下水飲下野嘅朋友真係不防一試呀!性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

串燒

小食