2023-06-27 91 瀏覽
💛 @g_one_tst今個禮拜同男朋友黎到尖沙咀行街街🫨行到咁上下肚餓結果就黎左依間咁多人講既餐廳朝聖😚結果啲人真係冇介紹錯呀😚餐廳既setting似足日本本地既omakase🥰超級地道呀😙🍣 特上十貫目 ($378)就咁睇落去已經feel到一定好好味 廚師會根據當日新鮮嘅刺身食材而制定當日嘅十貫目係邊十款 確保新鮮😚 咬落既時候果然真係口感同味道都一流呀😚吞拿魚腩勁肥美同勁有魚香味😜而蝦都非常有口感😗 而且每件壽司嘅刺身厚度都係壽司飯嘅三倍咁多,貨真價實㗎😍正!🥑 吞拿魚牛油果手卷 ($58)🐠 三文魚親子手卷 ($58)兩款手卷都好大卷🥳 又係超級多餡料,吞拿魚牛油果加上少少豉油食好鮮甜😍 三文魚親子卷就就咁食都超級鮮甜同肥美🤤!🥗 日本蘋果沙律 ($98)沙律材用咗青蘋果 更少果糖之餘更加清新refreshing😍 再加上蟹籽同其他蔬菜同沙律醬,係個超開胃嘅頭盤💖🍤 什錦天婦羅(三蝦四菜) ($98)什錦天婦羅總共有七樣嘢,包括三隻大蝦同四款蔬菜🥰 當中仲有用麵條整成嘅好似葉嘅炸物,咬落好爽脆,好似食緊薯片咁😍!炸蝦亦超大條,啖啖肉💖 而且個拼盤係即叫即整,新鮮滾熱辣㗎~🍢 串
💛 @g_one_tst

🍣 特上十貫目 ($378)
就咁睇落去已經feel到一定好好味 廚師會根據當日新鮮嘅刺身食材而制定當日嘅十貫目係邊十款 確保新鮮😚 咬落既時候果然真係口感同味道都一流呀😚吞拿魚腩勁肥美同勁有魚香味😜而蝦都非常有口感😗 而且每件壽司刺身厚度都係壽司飯嘅三倍咁多,貨真價實㗎😍正!

🥑 吞拿魚牛油果手卷 ($58)
🐠 三文魚親子手卷 ($58)

🥗 日本蘋果沙律 ($98)

🍤 什錦天婦羅(三蝦四菜) ($98)

🍢 串燒
🐮 和牛粒串(一串)
🥓 煙肉帶子卷串(一串)
🐤 雞尾尖(一串)
🐥 大蔥雞肉串(一串)
另外我哋一共食咗四款串燒😋 估唔到和牛粒串係咁多粒嘅,好抵食!牛肉仲好軟腍,又唔會太肥🤩 清甜嘅帶子正好中和咗鹹香嘅煙肉🥓,加埋一齊香而不膩👍🏻 第一次食雞尾尖,佢係幾爽口嘅雞肉😳 大蔥雞串燒到充滿肉汁好juicy🤗

🍚 燒三文魚茶漬飯 ($45)
大食怪男朋友仲叫咗多個茶漬飯🤭 個茶都算濃,加埋海苔、芝麻等超香☺️ 茶漬飯仲有種消臍嘅感覺,一早飽咗嘅我都忍唔住越食越多呀😆