餐廳: KITCHEN
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-12-25 13487 瀏覽
為咗慶祝兩周年紀念日,男朋友特登book咗W酒店嘅自助餐,之前都聽聞過呢間酒店嘅自助餐喺芸芸酒店之中算係數一數二,食完之後果然冇令我哋失望,係好滿足嘅一餐。🥰🥰🥰未講嘢食之前,要先講吓佢嘅景,我哋入去嘅時候係大約6:00,咁啱可以見到黃昏嘅景色,望住前面嘅海食野,係幾浪漫嘅😆第一輪出去當然要拎咗海鮮先,循例都係要拎啲龍蝦、蟹腳同埋海螺、青口,龍蝦啖啖肉,海螺夠晒爽口。真係不得不提哩到嘅魚生,超級新鮮!!!佢呢度嘅帆立貝係我食過最好食、最新鮮既!黎食嘅話一定要拎!十個推介👍🏻👍🏻👍🏻另外,三文魚都好肥美!當食咗一段時間之後,侍應就會每一台都上一盤海鮮同埋一碟生蠔,海鮮嘅質素同出面拎嘅差唔多,不過就多咗帶子,同埋一兜醬(濃芝士味)。而生蠔就略嫌瘦咗一啲,唔算好鮮甜。順帶一提,生蠔食晒可以再問侍應添加,喺出面冇得拎㗎!我哋再追加既第二棵生蠔🦪質素係好過第一盤既,大家不妨都嗌多一盤黎比較下🤔要介紹吓熟食方面,鵝肝真係超級好食,唔會太肥膩,好食到我食咗三舊😝牛扒同埋羊架都好霖好容易咬,質素好高!另外一定要提佢嘅湯!雖然冇影到相,但係佢個花膠湯好入味,味道鮮甜,好好飲!其他熟食味道都唔錯,鮑魚飯味
🥰🥰🥰

真係不得不提哩到嘅魚生,超級新鮮!!!
另外,三文魚都好肥美!

其他熟食味道都唔錯,鮑魚飯味道濃郁,而且份量唔算話好多,都值得一試。
🤤🤤🤤
最後要重點講吓佢嘅甜品🍮
因為我實在係一個甜品控,尤其鍾意食朱古力,所以去到甜品區簡直雙眼發光🌟
佢個朱古力撻係超濃朱古力味,而且係偏向黑朱古力嗰隻,唔會太甜,呢個我真係十級推介,我自己一個人都食咗六件🤣
另外,佢個焦糖布丁都好好食,好滑。

而佢最特別嘅甜品,就係即叫即整嘅pancake,可以自己選配料、醬,仲可以喺上面加字,於是我就偷偷地整咗呢個
🥰🥰🥰

同場仲見到好多人慶祝生日,哩到環境同氣氛都好好,嘢食又好味,仲可以望埋日落🌄
認真唔錯😋

紀念日