餐廳: 海景軒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2013-08-19 1499 瀏覽
每年一到生日月就會好多聚會,今次同舊同事聚會加食生日飯老闆給我三個選擇,我揀了到這裡慶生係因為好小生日飯吃中餐,所以就揀這裡了中餐在酒店戈地庫層,環境都算清靜但樓底好像矮了點,有點壓迫的感覺席間有個人,但有3個係生日,所以當然係老闆請啦先來一個燉湯,茶樹菇湯湯湯燉得好入味而且好清,好飲喎蜆介鯪魚肉~~~熱辣辣好味喎!魚肉都好彈牙,但我唔食蜆介的炸蟹鉗~~~都算幾大粒喎!咬下都好有咬口而且夠彈牙,味道都唔錯焗釀蟹蓋~~~口感好豐富,蟹蓋超多蟹肉,每一啖都係充滿蟹肉架,食左個蟹蓋好似食左成隻蟹咁滿足呀!福袋三味豆腐~~~得奬菜式,中間的心心係豆腐黎架,分別係紫薯、蛋白和南瓜,一D都唔好食,而且仲好粗鞋添;旁邊的是炸豆腐挖去中間的豆腐再釀入菇菇和豆腐粒,LEE個OK喎陳皮煎雞~~~得奬菜式,一粒粒的是雞肉丸,味道都OK,都算彈牙;在藍內的是炸雞雞,担白說一點都唔特喇,味道只是平平,總點是一點陳皮味都冇蜜梅京燒骨~~~排骨好香,外面仲有少少脆口!肉質又唔會太肥,醬汁酸酸甜甜的好味喎水瓜蠔仔烙~~~夏日美食,我本身是潮州人,這一味亦是潮州菜,但這裡做得一點也不正宗呀!超級咸呀!一D都唔好食食到L
每年一到生日月就會好多聚會,今次同舊同事聚會加食生日飯

席間有個人,但有3個係生日,所以當然係老闆請啦

先來一個燉湯,茶樹菇湯湯
湯燉得好入味而且好清,好飲喎
蜆介鯪魚肉AND茶樹菇湯湯
蜆介鯪魚肉~~~熱辣辣好味喎!魚肉都好彈牙,但我唔食蜆介的
炸蟹鉗
焗釀蟹蓋
福袋三味豆腐
陳皮煎雞
蜜梅京燒骨
水瓜蠔仔烙
超級咸呀!一D都唔好食

食到LEE度已經好飽,但唔食甜品又點算完美的一餐呢?
椰汁紅豆糕
椰汁紅豆糕~~~味道都可以的,糕的質感都做得好滑,紅豆味都好夠,椰汁都算香
山楂糕
山楂糕~~~山楂糕味道帶酸,好醒骨喎!質感是'UN UN'的
蛋白杏仁茶
蛋白杏仁茶~~~好多蛋白呀,但杏仁唔夠香呀

總括來說,服務好好,但食物個人覺得不是太理想吧!繼續努力吧
2013-07-17
生日