餐廳: 享慢煮意 (善慶街)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: 享慢煮意 (善慶街)
資訊:

2022-07-27 63 瀏覽
喺人來人往嘅中環, 每個人嘅腳步都快如閃電, 想喺呢個地方靜一靜停一停, 有間環境舒適, 寧靜優雅嘅餐廳, 有得飲下酒 或者鍾意飲caffee又得, 食物既精緻又美味, 價錢亦都合理Gathering Dinner set頭盤 叫咗個招牌龍蝦湯流心牛角包, 外脆內軟嘅流心牛角包, 牛油香十足, 中間切開嘅時候, 濃濃嘅龍蝦湯喺牛角包中間流出, 加上芝士碎, 十分惹味香煎北海道珍寶帶子配魚子醬超級大珍寶size嘅帶子, 鮮甜味美, 一絲絲嘅帶子肉, 鎖住鮮甜多汁嘅帶子肉汁, 而且經過香煎嘅帶子, 配上魚子醬, 味道更出更香主菜 經典雪梨酒會和牛面頰和牛味甚濃嘅畫面頰, 又香又軟又淋, 入口即溶, 而且經過雪梨酒慢煮, 肉質唔會韌亦唔會鞋, 雪梨酒嘅味道 鑽入去和牛面頰入邊, 令味道同口感有多種層次甜品 真空慢煮芝士蛋糕芝士蛋糕既清新又香濃, 食完每一道菜之後加少少甜品, 除咗令佢自己覺得滿口鮮甜之外, 成個人都好放鬆, 好滿足奶油瓜鮮三文魚焗蜜意大利飯香煎過嘅新鮮三文魚, 肉質新鮮, 味道香濃, 而且加上奶油意大利飯, 每一口都覺得好creamy, 三文魚嘅鮮魚肉汁, 加上香滑嘅奶油,

Gathering Dinner set

香煎北海道珍寶帶子配魚子醬

主菜 經典雪梨酒會和牛面頰

甜品 真空慢煮芝士蛋糕

奶油瓜鮮三文魚焗蜜意大利飯
香煎過嘅新鮮三文魚, 肉質新鮮, 味道香濃, 而且加上奶油意大利飯, 每一口都覺得好creamy, 三文魚嘅鮮魚肉汁, 加上香滑嘅奶油, 配上多汁嘅意大利飯, 每一口食落肚都有“綿綿“嘅感覺