餐廳: 1963 木十豆寸
資訊:

2020-05-18 2756 瀏覽
早前經過灣仔,見到佢個招牌,記得好似在openrice見過,於是再上openrice search這間舖,見佢裝修幾靚,復古風,於是搵日lunch試吓,預先在openrice book位,本身book 12:30 ,但佢打嚟話 1:00 有人 ,問我可否早一點,我話應該ok ,一點前交到枱,但奇怪原來得半小時也可以book到枱🤔anyway ,一個人無所謂,有得食就得,一入店,俾佢條走廊吸引,好懷舊,佢哋D設計好復古風,好靚,好似時光倒流一樣,播住台灣經典流行曲,個feel好正👍🏻咁啱安排了個正位俾我,對住窗,至啱影相📸️打卡👍🏻,由於一點要交枱關係,一坐就立即叫了個openrice最多人推介的紅燒牛肉麵,不過食物來得好慢,要成半小時先到😖期間見身邊好多枱也催D食物,有啲話十二點到,踏八仲未有嘢食,來了食物又未來湯🙈,這一點真的要改善🙈終於來了食物,但由於時間好趕也未能細味,不過也食得出牛肉入味,夠淋,份量足,好多牛筋,麵有D似上海粗麵,有咬口,湯底有D辣,但佢個碗崩咗好幾忽,有D危險,唔多美觀🙈,總結,這間餐廳也值得去,好適合打卡,食物味道也ok,不過唔建議午飯時間去,除非你有好長的午飯時間🙈