2020-11-10
早前睇左杜生yellow rice既介紹去左呢間正宗東歐菜😄相信大家都聽過!不過可能期望過高,所以食完覺得部分菜色驚喜不大,cp值亦不太高1️⃣正宗烏克蘭羅宋湯($68)有少許酸忌廉加一d雜菜同細細舊排骨肉,味道係比普通羅宋湯酸d,但不至太特別,雜菜同肉既份量亦唔太多。試一次ok,但唔建議叫2️⃣烏克蘭香煎薯餅($88)呢個加咗麵粉整後口感相當煙韌,亦唔會一拮就散,味道配埋好似yogurt既酸忌廉剛好中和左油膩感!整體唔錯!可以一試3️⃣招牌芝士焗牛脷盅($98)本身有塊酥皮蓋住個盅,店員上菜後就放左係個碟到,比我地沾醬食,牛脷係切成細粒,好淋身!味道唔會太咸,好食!仲有d雜菌係個盅到!推介牛脷fans試4️⃣地道香燒豬肋骨($198)上菜後會用vodka火燒,令ribs帶淡酒香,不過火燒後個肉都係唔太熱,雖然肉係幾淋,但味道就幾普通,份量唔多,伴菜只有蕃茄,唔太抵食,唔需要特別試5️⃣烏克蘭風味蜂蜜蛋糕($88)本身小編好抗拒honey cake,但呢個的確做得好好!雖然無咩cream,但成件cake好moist,蜂蜜味唔會太over, 甜味balance得剛好!蛋糕表面既杏仁碎增加口感!推介推介整體黎
1️⃣正宗烏克蘭羅宋湯($68)
2️⃣烏克蘭香煎薯餅($88)
3️⃣招牌芝士焗牛脷盅($98)
4️⃣地道香燒豬肋骨($198)
5️⃣烏克蘭風味蜂蜜蛋糕($88)
整體黎講,無節目講得咁好食,定價都較高。但小食同甜品係唔錯!黃店值得支持。不過小編認為試一次夠,回頭率不大
(5個🌕為滿分)
味道:🌕🌕🌕🌑🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌗🌑(雖然裝修好有心思,但位置安排有d迫,唔夠舒適,同埋冷氣好大,大家要帶外套)