2021-09-04 1886 瀏覽
上星期食過將軍澳嘅放題火鍋後,心絲絲又再想打邊爐。見到OpenRice 有咁多人推介呢度,於是急急腳訂枱啦⋯⋯環境:睇落好似唔錯,但坐低後發覺頭頂係冷氣風口,要求轉枱又話全部有訂坐⋯⋯唯一可改換到玻璃邊位嗰張細枱 ☹️但重點係⋯⋯到我哋食完九點半有多先埋單,嗰啲話已經訂咗嘅檯只得一張有客到,其實全晚樓下只有五張檯有客(已經包埋埋我哋嗰張),將心比己,你感覺會舒服嗎?食物 :主打海鮮,牛肉,但叫到手切本地牛,又話冇,又推介日本牛 ☹️☹️海鮮選擇亦唔多,價錢偏貴。係冇咩選擇之下叫咗個牛拼盤四百幾,但質素,大家睇完評吓分啦⋯⋯脆肉鯇魚腩,全碟八件四件係魚腩加四件魚骨,物非所值。響鈴,墨魚丸,梅菜肉丸質素係 ok 嘅再加一個菜及雙拼粉腸豬肚,冇飲嘢,埋單成 $1200 ,咁嘅價錢應該可以有更多,更好嘅選擇。服務 :女侍應,態度及說話感覺好倔。食到尾段,一句說話都冇講就過嚟,將我哋個爐調到最細火,其實枱面仲有成碟半嘢未食 😒總結:嗰人真係覺得伏咗,亦肯定唔會有下次。真係唔會推介俾老友。

環境:

食物 :

海鮮選擇亦唔多,價錢偏貴。

脆肉鯇魚腩,全碟八件
四件係魚腩加四件魚骨,物非所值。

響鈴,墨魚丸,梅菜肉丸質素係 ok 嘅

服務 :

侍應,態度及說話感覺好倔。

總結:

嗰人真係覺得伏咗,亦肯定唔會有下次。
真係唔會推介俾老友。

2021-09-02