第一次去呢間日本野食, 朋友介紹呢度的燒蠔又平又好食又大隻, 結果勁失望..燒蠔可以燒到生的,冰凍的,看相片都看到有d燒到哂, 有d係生的, 仲要嗅的跟住同佢地講番, 即刻態度勁唔好攞左入廚房, 轉頭拎番出來都知唔對路,再食, 果然又係凍的, d蒜容根本係燒完就甘放上去,完全係凍的, 生蒜係辣的,點食?仲要無調味, 完全無落鹽的,無味, 超難食, 仲要有陣嗅味, 當然即刻同佢地講啦,個肥經理聽到完全無反應, 同客講聲唔好竟思甘基本的禮貌都無, 掂行掂過,所以個啡色頭髮黑框眼鏡侍應都好差好唔情願甘退左碟蠔, 眼神勁差到爆!!!當時已經對佢地無哂信心好失望, 諗住快d食完面前d野就算, 拿拿臨埋單走人, 費事肚痛入醫院,埋單個陣仲有兩碟壽司未來, 我地都話取消唔要了, 講真, 點夠膽再食落去, 亦唔想再受氣, 決定轉場個啡色頭髮黑框眼鏡侍應即刻維持佢既差態度去到收銀處勁大聲甘話 "個兩條女都唔知係咪玩野"我地聽完覺得有無搞錯呀, 而家係你地供應d食物有問題, 點解仲要用呢d態度對客人呢, 真係成肚氣,當然我地無出聲就算數la....下次真係無下次.........經理不聞不問, 下屬又係
燒蠔可以燒到生的,冰凍的,看相片都看到有d燒到哂,
有d係生的, 仲要嗅的

再食, 果然又係凍的
?

當然即刻同佢地講啦,

!!!

經理不聞不問, 下屬又係甘, 態度未見過甘差的日本餐廳.......真係
2013-06-06