2018-01-08 251 瀏覽
九龍城出名食中式甜品就得兩間(利申:主觀可能唔認同),一間就合成(佢個清心玉好好食!)另一間就係今日要介紹既地茂館。呢野食左十幾年,主打中式甜品,好似有時令燉品咁,都有小小西式甜品好似班戟同布旬咁。依加係香港地閒閒地食個甜品都起碼40蚊,個日先去完尖沙咀食綠茶雪糕,真心好貴!呢到佢價錢好合理,同埋天氣凍最岩就食中式甜品暖下肚,我每次黎都係嗌燉奶,都係廿四蚊,佢整定哂但係會用個蒸爐令到佢熱住,所以上枱都熱既!佢個奶味好重,但係又唔會好厚,略嫌唔夠滑,但係廿四蚊好抵食呀!近年見佢係保留傳統方面,有加多d新野,好似多左呢d甜品畫作,好過就咁甜品相,又有facebook同Instagram ,係傳統搵突破點!小店一定要支持支持⋯唔好加價加太快
燉奶

2018-01-07